Кадър: Нова ТвНа опозицията това ѝ е ролята – да внася

...
Кадър: Нова ТвНа опозицията това ѝ е ролята – да внася
Коментари Харесай

Александър Сиди: В Перник искат вода, а не вот на недоверие

Кадър: Нова Тв

На опозицията това ѝ е ролята – да внася избор на съмнение. Управляващите би трябвало да чуят претекстовете ѝ. Това сподели в предаването " Плюс-минус " по Нова телевизия депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди.

Това е епизод следващ от борбата на Корнелия Нинова да нарежда Българска социалистическа партия като съпротива. Негодуванието на хората в Перник не минава през избор на съмнение – хората желаят вода и нищо повече. Взети са ограничения в тази посока, има и командировани министри там. Не мисля, че вотът на съмнение ще реши въпроса, ще има дълги диспути, а тази тематика желае дейности, а не приказки, съобщи Сиди.

Не мисля, че би трябвало да се тормозим по някакъв метод за болшинството. Движение за права и свободи са успявали във времето да потвърдят, че умеят да извиват ръце с разнообразни претенции – ще забележим по какъв начин ще бъде този път, уточни депутатът от Вътрешна македонска революционна организация.

По думите му има риск от нова бежанска вълна към Балканите поради ескалацията на напрежението в Близкия Изток. България има своите учредения да се тормози, тъй че се надявам напрежението да деескалира. Държавата ни е готова – има ограда на границата, има защита в жива мощ, имаме своите способи за противопоставяне, само че знаем, че в случай че тръгнат милиони хора, нищо не може да ги спре, акцентира Александър Сиди.

Той разяснява и последното изявление на сръбския външен министър Ивица Дачич във връзка с българското малцинство в Сърбия, което гласи: " Българите в Сърбия са единствено 0.26 на 100 от популацията ни. Толкова са българите в Сърбия. Но България на всяка среща на Европейския съвет слага въпроса за правата на българското национално малцинство ".

Това е следващият епизод от антибългарскарта реторика на сръбската страна. Сърбите не съумяха да схванат, че Югославия свърши и Сърбия е равна с всички останали страни на Балканите. Това държание на един сръбски политик не е задоволително, изключително в случай че искаш да вървиш към участие в Европейския съюз и НАТО, съобщи депутатът.

Разбира се, че в Сърбия има българско малцинство, и несъмнено, че неговите права би трябвало да бъдат предпазени. Там върви развой на обезбългаряване на тези територии, държат съзнателно района най-бедния, съобщи Сиди.

Според него българите в района би трябвало да бъдат подпомагани от българската страна с просветителни материали, а в случай че проблемите им не бъдат решени, не е изключено България да не поддържа възможна кандидатура на Сърбия за участие в Европейския съюз и в НАТО.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР